Gouden erespeld KNSB voor Jan Rijneker
&
Jan Rijneker 25 jaar lid van Messemaker 1847

Jan Rijneker (83), het oudste schaaklid van Messemaker 1847, is sinds 1936, met enkele onderbrekingen, lid van de KNSB.
Het bestuur vroeg de Gouden Erespeld bij de KNSB aan, Marjan Poppen (ledenadministratie) vond dat dhr. Rijneker de speld echt wel verdiend heeft, ook al waren er een paar onderbrekingen in het lidmaatschap.
Achtereenvolgend was hij lid van SV Bloemendaal, SV Zaanstad, van Zaandam (HWP), Messemaker 1847, daarna enkele jaren lid van Gouda Bloemendaal en sinds 1979 tot heden weer lid van Messemaker 1847.

Wat doet of heeft Jan allemaal gedaan voor de club?

Jan is al vele jaren zeer betrokken bij Messemaker 1847, voor ieder toernooi staat hij klaar om hand en spandiensten te vervullen, geld innen bij de aanmeldingen, zaal in orde maken, stukken opzetten, maar ook bij het opruimen was hij er bijna altijd bij, denk daarbij aan het Open Kampioenschap van Gouda, Schaken Overdag Toernooi, Schaaksoos "De Noorderzon", Schoolschaaktoernooi, enz. enz. enz. Vele jaren was hij wedstrijdleider bij de bondswedstrijden en leidde deze op bekwame wijze.

Jan is tevens een geduchte en fijne tegenstander, maar bovenal een vriendelijk en behulpzaam schaakvriend, wat vele in de loop der jaren hebben ondervonden.

Bedankt Jan voor al je hulp.
Namens het bestuur, alle leden en oud-leden

Kees Brinkers spreekt de jubilaris vriendelijk toe.

De Gouden erespeld KNSB wordt opgespeld.

Het cadeau voor het 25-jarig lidmaatschap.

De 83-jarige Jan bedankt iedereen voor de huldiging.