Swarts Genealogie pagina 11

Terug naar de startpagina

 

Families Swarts en Zwarts in Nederland

In Nederland zijn in elke provincie wel mensen te vinden die de naam Swarts of de variant Zwarts hebben gevoerd. Op sommige plaatsen, zoals in Groningen, Friesland & Zuid-Holland komt de naam echter vaker voor dan elders. Veel van deze families hebben oorspronkelijk Duitse roots, alhoewel er ook voldoende zijn die echt uit Nederland afkomstig lijken, maar dan wel vaak eerder een patroniem voerden. De achternaam zal waarschijnlijk oorspronkelijk op donker haar hebben geslagen, hoewel ook een donkere huidskleur tot de mogelijkheden kan behoren, zeker als het feit wordt meegerekend dat de Duitse familie Swarts uit Dortmund een wapen voerde met drie morenkoppen. Ik heb in de afgelopen jaren gegevens verzameld van zoveel mogelijk families die de naam Swarts en/of Zwarts voerden en zo mogelijk aan elkaar geprobeerd te koppelen. Een index van alle namen in mijn bestanden is hier te vinden (4792 personen). Niet alle personen uit deze index zijn hieronder uitgebreid beschreven. Wilt u meer informatie over een persoon die u niet terug kan vinden in ťťn van de onderstaande genealogieŽn, stuur dan een mailtje (zie de startpagina voor het e-mailadres) en dan zal ik zo mogelijk meer informatie geven. In Nederland zijn o.m. de volgende families Swarts en Zwarts terug te vinden:

 

Groningen:

 

Friesland:

 

Drenthe:

        De familie Zwarts uit Langedijke in Friesland. Ik heb deze genealogie toch onder Drenthe neergezet omdat de zoon van stamvader Jan Berends Zwart, Abel Jans Zwarts, naar deze provincie vertrok en zijn kinderen hier ook bleven wonen. Later vertrokken ook leden van deze familie naar de provincie Groningen of nog verder weg (Arnhem). Klik hier voor een genealogie: Langedijke. Copyright 10 september 2009 en upgedatetet 17 november 2018.

 

Overijssel:

 

Noord-Holland:

 

Zuid-Holland:

 

Gelderland:

 

Utrecht:

 

Noord-Brabant:

 

Zeeland:

 

Limburg:

 

Joodse families:

In Nederland leefden ook een aantal Joodse families met de naam Swarts en/of Zwarts. Voor zover mij bekend zijn deze families echter allemaal in de Tweede Wereldoorlog omgekomen.

       De Joodse familie Zwarts uit Utrecht, afstammend van Mozes Zwarts, een koopman uit Balve in Duitsland. Klik hier voor een beknopte genealogie: Joods1. Copyright 9 september 2008. Laatste update 07-12-2018.

       NIEUW De Joodse familie Zwarts uit Raalte en omgeving. Klik hier voor een genealogie: Joods2. Toegevoegd 07-12-2018.

 

Swarts buiten Nederland:

 

Deze pagina wordt geregeld upgedatetet, kom dus gerust eens terug. Ik hoop bij elke update een nieuwe familie Swarts toe te voegen. Reacties naar draswarts@hotmail.com.

 

Laatste update: 11 december 2018